Waarom kies je voor houten speelgoed?

  • Home
children-wooden-toys-2021-09-03-02-17-25-utc

Waarom kies je voor houten speelgoed? Wat is het verschil tussen plastic speelgoed en houten speelgoed? Wij geven antwoord op deze vragen.

Plastic speelgoed

Plastic speelgoed heeft veel leuke kleurtjes, het ziet er superleuk uit en vaak met geluidjes. Knopjes waar je op kan drukken. Het weegt bijna niks. Van elk dier of merk of bekende serie is er plastic speelgoed, je kan het zo gek niet bedenken. Maar wat is de andere kant van plastic speelgoed? Het is vaak veel kwetsbaarder en dus sneller kapot te krijgen. Met een dreumes of peuter in huis overleven heel veel dingen niet. Kapot plastic speelgoed kan scherp zijn en dus heel gevaarlijk. En wat dacht je van al die batterijen die je moet vervangen? Nou ja, moet? Is het niet eens tijd om over te stappen op houten speelgoed?

Houten speelgoed

Alleen de geur al van houten speelgoed! Dat levert nostalgische beelden op. Houten speelgoed is vaak een stuk sterker en duurzamer dan plastic speelgoed. Oké, je betaalt er dan ook voor. Maar het is een investering zeker waard. Naast dat het sterker en duurzamer is vinden wij houten speelgoed ook nog eens veel mooier. Houten speelgoed straalt een bepaalde rust uit en stimuleert de creativiteit van je kind. Een bijkomend voordeel is dat houten speelgoed niet zo koud aanvoelt zoals plastic speelgoed. Hout is een natuurlijk product en past zich aan de omgeving aan.

Kind en milieu

De reden dat we vroeger veel meer houten speelgoed hadden is omdat we toen nog niet zo bezig waren met de nadelen van het verbranden en kappen van bomen en bossen. Nu we milieubewust zijn geworden kwamen we erachter dat ook plastic speelgoed niet milieuvriendelijk is. Vandaar dat het houten speelgoed van tegenwoordig is gemaakt van rubberhout. Een rubber boom wordt gekapt wanneer het geen rubber meer geeft. Stap daarom over van plastic speelgoed naar houten speelgoed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *