Waar let je op bij kopen van speelgoed voor je baby?

  • Home
Happy baby boy sitting with toy

Niks is goed genoeg voor je kleintje. Ze gaan de wereld ontdekken en hun wereld is het speelgoed dat jij aanbiedt. Wees kieskeurig met wat je koopt voor je baby.

Let op de leeftijd

Bij ieder stuk speelgoed dat je in de winkel koopt staat een leeftijdsaanduiding. Het is belangrijk dat je hier goed naar kijkt. Hoe leuk sommige speelgoedstukken ook zijn, niet alles is geschikt voor een baby.

Speelgoed dat niet geschikt is voor kinderen onder de drie jaar heeft een tekst waarop dit duidelijk vermeld staat of een soort verkeersbord met deze aanduiding. Vaak bevat dit speelgoed kleine onderdelen waar je kleintje in kan stikken.

Controleer het zelf

Staat er geen aanduiding op het speelgoed dan moet je het zelf goed controleren. Een knuffel met oogjes die er op bevestigd zijn is bijvoorbeeld niet geschikt. Heeft dezelfde knuffel oogjes die een  afdruk zijn op het gezichtje dan kun je het wel aan je baby geven.

Voordat je iets aan de kleine geeft, kun je het beste zelf goed aan de onderdelen zoals oortjes of een staart trekken zodat je zeker weet dat het goed bevestigd zit. Kijk of er geen scherpe randjes aan het speelgoed zit of dat de babyvingertjes niet ergens tussen bekneld kunnen raken.

Let op de hygiëne

Voordat je speelgoed aanschaft, is het belangrijk om eerst te kijken hoe je het kunt wassen of schoon kunt houden. Een baby stopt alles in zijn mond, zo ontdekt hij de wereld. Hierdoor krijgen ze bacteriën binnen en dit kun je ook niet voorkomen.

Het is wel fijn als je het speelgoed af en toe kunt wassen. Een knuffel die in een plas is gevallen is niet meer zo schoon dat je hem aan je baby wilt geven en de blokjes waar het grotere broertje of zusje mee in de zandbak heeft gespeeld, verdienen wel een sopje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *