Je kind en zijn favoriete knuffel

  • Home
two-plush-toy-bear-with-love-to-st-valentine-s-day-2021-08-29-14-16-59-utc

Veel kinderen hebben een favoriete knuffel. Zo eentje die ze het liefst overal mee naar toe slepen. Ze vinden er geborgenheid bij en voelen zich veilig met deze knuffel. Gun ze deze knuffel, al is het maar op bepaalde momenten. Ze groeien er vanzelf overheen.

Eigen keus

Waarom kinderen juist die ene knuffel hebben uitgekozen als favoriete knuffel zullen wij als volwassene niet begrijpen. Het kan zijn dat ze het materiaal fijn vinden of ze houden van de kleur. Wat we wel weten is dat ze niet te troosten zijn als hun geliefde knuffel kwijt is.

De reservebank

Merk je dat je kind een favoriete knuffel heeft, kijk dan of je een reserve exemplaar kunt kopen. Als je de knuffel afwisselt met de reserve knuffel, ruiken en voelen ze hetzelfde. Zo voorkom je dat je kind verdrietig is als de knuffel kwijt is of gewassen moet worden

De poppendokter

Is de knuffel kapot of moet hij gewassen worden dan kun je het beste je kind erbij betrekken. Vul hem samen op en naai het pootje van de knuffel er samen weer aan. Laat je kind helpen met het wassen van de knuffel. Ze wennen op deze manier makkelijker aan de schone, vernieuwde knuffel.

Voor het slapen gaan

Door je kind aan te wennen dat er met de knuffel alleen gekroeld mag worden in bed voorkom je dat hij overal mee naar toe genomen wordt en hierdoor kwijt kan raken. Je kunt ze dit aanleren door de knuffel samen naar bed te brengen zodra je kind zelf uit bed is.

Gun ze troost

In spannende periodes zoals de week voor je kind zijn verjaardag of in de periode dat hun opa of oma overleden is, heeft je kind een veilige haven nodig. Hun favoriete knuffel kan ze dit bieden, gun ze daarom in zo’n periode de troost van hun knuffel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *